Klinkaert

KLINKAERT is een amberkleurig bier gebrouwen volgens een oude formule uit de Rupelstreek en meer bepaald uit Boom.

Dit bekende streekbier verdween uit onze regio toen grote multinationals enkel dachten aan rationaliseren en herstructureren. Gelukkig kon de hand worden gelegd op de oude formule en kon de oude gist terug in cultuur worden gebracht.

Uitgelezen grondstoffen als mout, hop, gist en water vormen de bestanddelen van dit lekker streekbier.

Onze brouwmeesters raden U aan volgende raadgevingen nauwkeurig te volgen om op een optimale wijze dit bier te kunnen degusteren

Het bewaren

  • Bij voorkeur staande en op een koele, donkere plaats, zowel voor het flessenbier als voor de vaten.
  • De vaten een tijdje laten rusten en bij transport naar de tapinstallatie niet rollen.
  • Het bier heeft een bepaalde houdbaarheidsdatum, na deze datum kan een smaakevolutie ontstaan.

Het schenken

  • Het Klinkaertglas goed spoelen
  • De fles voorzichtig openen.
  • Het bier koel schenken, tussen 6 en 8°.
  • Zorgen voor een mooie schuimkraag
  • De biergist op de bodem van de fles houden en zorgen voor een helder bier

Klinkaert is verkrijgbaar bij gemotiveerde café-uitbaters en gespecialiseerde drankenhandels en wordt uiteraard gedronken door kenners!